Spullen Land van Ooit onder de hamer

Maandag 3 maart begon vanaf 11.00 uur de openbare verkoop van het failliet verklaarde kinderparadijs Land van Ooit in Drunen. Via de website van het veilingbureau Troostwijk zijn de roerende zaken tot en met maandag 10 maart 19.00 uur te koop. Zaterdag 8 en zondag 9 maart worden er van 10.00 tot 16.00 uur kijkdagen gehouden. De entree kost € 2,50 (parkeren kost ook € 2,50). Het taxatiebureau dat de complete inboedel van Het Land van Ooit aan de man brengt, Troostwijk Auctions, vreest voor een massale toeloop op de twee kijkdagen: ‘De kijkdagen zijn absoluut niet bedoeld om een ‘dagje weg’ in het park te beleven’, zegt Karel van Schoonevelt van het veilinghuis. ‘Er is veel belangstelling voor de veiling: pretparken gaan zelden failliet.’ Zie ook ‘Vaarwel land van Ooit‘ en ‘Radio 538 zoekt bewoner Kasteel‘.

Het taxatiebureau veilde eerder de Floriade en was betrokken bij de afwikkeling van het faillissement van Fokker. Speeltoestellen, zoals een luchtkussen, een trampoline, een kabelbaan en waterfietsen, maar ook beelden, koetsen, tronen, keukenapparatuur, kostuums, pruiken, harnassen en meubels worden waarschijnlijk vanaf dinsdag 11 maart via een internetveiling aan de man gebracht. Het Land van Ooit in het Noord Brabantse Drunen opende in 1987 als land van ridders, kastelen, prinsessen en fantasie. Het themapark ging in 2006 al eens over de kop, maakte een doorstart, maar trok niet genoeg bezoekers. Daarom gingen de poorten in november 2007 definitief dicht,. De gemeente heeft het terrein voor 15,4 miljoen euro gekocht.

Lees ook:Vaarwel Land van Ooit: ‘Tot ooit’
Lees ook:Veiling boedel Land van Ooit
Lees ook:WTC EXPO komt met Landbouwbeurs nieuwe stijl
Lees ook:Grootste modeveiling ooit in Amsterdam
Lees ook:Land van Ooit gaat open voor publiek – horeca in roze kasteel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Spullen Land van Ooit onder de hamer

  1. Pingback: Events in the Netherlands, March 2008 | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>