Hommage aan Charlie Hebdo in Persmuseum

charlieHet Persmuseum in Amsterdam brengt tot eind deze maand een hommage aan de medewerkers van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo die vorige week bij een terroristische aanslag om het leven kwamen. Tot 1 maart presenteert het Persmuseum een tentoonstelling over Stripjournalistiek. Met deze tijdelijke toevoeging krijgt de expositie ineens een actueel karakter.

Het museum wil met de tentoonstelling laten zien wat Charlie Hebdo doet en de impact van de terreurdaad op het tijdschrift. Zo zijn er voorpagina’s te zien van dagbladen die na de aanslag verschenen. Verder zijn er onder meer originele uitgaven uit de vijftig jaar van het bestaan van Charlie Hebdo te zien. Een aantal getekende reacties van Nederlandse striptekenaars vormen een eerbetoon aan hun omgekomen collega’s in Frankrijk.

Lees ook:Expositie ‘Stripjournalistiek. De tekenaar als verslaggever’
Lees ook:Nederland demonstreert tegen aanslag Charlie Hebdo
Lees ook:Burgemeesters Nederland roepen op donderdag 18.00 uur de straat op te gaan
Lees ook:Persmuseum: 100 jaar Simon Carmiggelt
Lees ook:NCTV onderzoekt beveiliging kerstmarkten – Glazen Huis extra beveiligd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>