NCTV onderzoekt beveiliging kerstmarkten – Glazen Huis extra beveiligd

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) bekijkt de beveiliging van kerstmarkten in Nederland, naar aanleiding van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. De anti-terreurcoördinator adviseerde de gemeenten een paar weken geleden al om goed te kijken naar veiligheidsmaatregelen rond kerstmarkten, naar aanleiding van de terreurdreiging in Duitsland en Frankrijk.

Bij het Glazen Huis in Breda werden al extra maatregelen genomen. De NCTV ziet geen reden om het dreigingsniveau te verhogen. Dat staat al langer op niveau 4, het een na hoogste en betekent dat het risico op een aanslag in ons land reëel is, maar dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat een aanslag wordt voorbereid. De NCTV sluit niet uit dat er de komende tijd extra maatregelen om verkeer tegen te houden.

Lees ook:Dreigingsniveau terrorisme in Nederland verhoogd
Lees ook:Terreurdreiging in Nederland groeit
Lees ook:Paasvuren verboden door aanhoudende droogte
Lees ook:Rotterdam populair op Kerstmarkten.nl
Lees ook:Overlast door storm, veel kerstmarkten afgelast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>