Herdenking Mandela in Amsterdam

Zondag 15 december wordt de Zuid-Afrikaanse oud-president en icoon van de Apartheidsbeweging Nelson Mandela begraven. De ceremonie zal in Amsterdam op grote schermen kunnen worden gevolgd. Op het Leidseplein vindt een herdenking plaats, met onder meer toespraken en optredens van artiesten. De exacte invulling van het programma wordt nog bekend gemaakt. 3FM doet live verslag van de herdenking.

In juni 1990, kort na zijn vrijlating, bezocht Mandela. Vanaf het balkon van de schouwburg sprak hij duizenden Amsterdammers toe. Vanaf dinsdagochtend ligt er in de zaal achter het balkon een condoleanceregister. De herdenking is een initiatief van de Stadsschouwburg Amsterdam, de Melkweg en ZAM Magazine. Onder ander presentator Umberto Tan, de Amsterdamse oud-burgemeester Ed van Thijn, Gerda Havertong en Conny Braam, oud-voorzitster van de Anti Apartheids Beweging Nederland, zijn bij de herdenking betrokken.

Lees ook:Nationaal Eerbetoon aan Mandela in Amsterdam
Lees ook:Spoedig herdenking Mandela in Den Haag
Lees ook:Amsterdam Roots Festival
Lees ook:Tv-tip: Concert voor Mandela, vrijdag in Hyde Park
Lees ook:Nederlands Theaterfestival 2011 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>