Tv-tip: Concert voor Mandela, vrijdag in Hyde Park

Hiervoor blijf ik thuis: vrijdag 27 juni krijgt Nelson Mandela voor zijn 90e  verjaardag een popconcert in het Londense Hyde Park cadeau: ‘Concert 46664′. Vrijdag vanaf 19.30 te zien op Nederland 3. Het nummer 46664 was  zijn nummer in de gevangenis, waar het apartheidsregime hem 27 jaar vasthield. Misschien is dit de laatste kans om één van de meest geliefde en bewonderde mannen ter wereld te eren. Mandela is van plan om daarna niet meer in het openbaar op te treden. Dat zei hij ook al in 2004, maar nu lijkt hij het toch écht te menen. Het concert is gratis, maar er wordt geld ingezameld voor de Nelson Mandela Stichting, die zich inzet voor strijd tegen aids. In 2005 verloor Mandela zijn tweede zoon Makgatho aan de ziekte.

Vrijdag is het precies 20 jaar geleden dat het Free Mandela concert plaatsvond en er een constante wake werd gehouden tegen het apartheidsregime voor de Zuid-Afrikaanse ambassade op Trafalgar Square. Mandela ging gisteren bij de Engelse queen op de koffie. Hij ontmoette ook Bill Clinton en de Britse premier Brown op een galadiner ter ere van hem. Op het concert treden onder andere op: Queen, Annie Lennox, Simple Minds, UB40 en tal van Afrikaanse sterren. Shirley Bassey moest afzeggen wegens een spoedoperatie. Amy Winehouse lag ook in het ziekenhuis, maar ‘doet er alles aan om er bij te kunnen zijn.’

Lees ook:Spoedig herdenking Mandela in Den Haag
Lees ook:Hét goede culturele voornemen voor de feestdagen en 2018
Lees ook:Wereldpremière Amandla! Mandela in Carré
Lees ook:The Queen Experience in Gelredome Arnhem
Lees ook:‘Queen Rock Montreal’ woensdag 26 november in dertien bioscopen van Pathé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>