Nacht van de Rechtsstaat 2013 in Amsterdam

Vrijdag 22 november vindt in Felix Meritis in Amsterdam de vierde editie plaats van de Nacht van de Rechtsstaat. Duit keer staat de Grondwet centraal, die in maart volgend jaar 200 jaar bestaat. In alle zalen van Felix Meritis aan de Keizersgracht gaan politici, wetenschappers, journalisten en betrokken burgers in gesprek over de betekenis en de huidige staat van de Grondwet. Is die wet klaar voor de 21e eeuw?

De avond begint met de overhandiging van het essay van Ernst Hirsch Ballin, ‘De plek van de Grondwet in politiek en samenleving’, aan Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De avond wordt georganiseerd door FORUM, Instituut voor Multiculturele vraagstukken en Felix Meritis, Europees Centrum voor kunst, cultuur en wetenschap. De avond begint om 20.00 uur; de toegang kost 10 euro.

Lees ook:Felixtival – feestje in Felix Meritis Amsterdam
Lees ook:Amber Alert boven de snelwegen
Lees ook:Felix Meritis viert 225 jaar met opening Observatorium
Lees ook:Winkels mogen op zondag in heel Amsterdam open
Lees ook:Felix Meritis sluit de deur voor een jaar met Sluitingsfeest ‘Lights Out’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>