Inhuldigingsfeest Amsterdam krijgt vorm

IMG_20160511_191632Koninginnedag in Amsterdam, de dag van de inhuldiging op 30 april, krijgt vorm.  Ondanks verscherpte veiligheidsmaatregelen blijven de winkels, cafés en restaurants in de buurt van de Dam gewoon open. Dat verzekerde burgemeester Van der Laan buurtbewoners en ondernemers op een bijeenkomst in de Beurs van Berlage.  Voetgangers mogen gewoon de Dam op. Volgens de burgemeester kunnen er maximaal 25.000 mensen terecht om ‘s ochtends de balkonscène te zien: het moment waarop Beatrix de nieuwe koning aankondigt. Op verschillende plekken in de stad komen grote schermen waarop het publiek alles kan volgen. Om de drukte wat te verspreiden, zijn her en der zeven grote dancefeesten gepland.

Bij het Olympisch Stadion komt het Kingsday Festival (goed voor 35.000 bezoekers), bij de RAI het Kingsland festival (25.000) en in het Oosterpark komt Loveland (15.000).  De andere evenementen zijn kleiner: onder meer op de NDSM-werf en Strand West. Voor de feesten zijn tickets nodig, te koop in de voorverkoop. DJ Armin van Buren komt met het Concertgebouworkest naar het Java-eiland, waar de kersverse koning en koningin tijdens de Koningsvaart over het IJ langs komen.  André Rieu treedt ‘s avonds met zijn honderdkoppige orkest op tijdens het Koningsbal op het Museumplein. Dat zei de burgemeester woensdag tegen de Amsterdamse gemeenteraad.  Het plein wordt omgedoopt tot ‘Oranjeplein’. Overdag staan er grote tv-schermen om de inhuldiging te kunnen volgen en wordt er het speciaal gemaakte Koningslied gezongen. De binnenstad en langs de route van de Koningsvaart op het IJ worden versierd met grote banieren en vlaggen.

Lees ook:Koningsvaart in sfeer van Sail na inhuldiging 30 april
Lees ook:Museumplein wordt Oranjeplein tijdens inhuldiging
Lees ook:Java-eiland concerten met Kane, Acda & De Munnik en Ellen ten Damme
Lees ook:Girl’s Concert, Pleasure Island en TMF Awards op Java-eiland
Lees ook:Meeste Oranjefeesten toch op 30 april

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>