Vechtsportgala’s aan banden

De kickbokssport ligt onder vuur. De laatste tijd komt de sport keer op keer negatief in het nieuws, zoals anderhalve week geleden, toen bij een schietpartij tijdens een kickboksgala in het Noord-Brabantse Zijtaart een dode en twee gewonden te betreuren waren. De gemeente Hoorn neemt het voortouw en gaat als eerste gemeente vechtsportgala’s aan banden leggen en verleent alleen nog toestemming aan gala’s van organisaties die zijn verbonden aan de Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG), op haar beurt verbonden aan NOCNSF. Daarnaast komen er strengere regels rond alcoholgebruik tijdens deze gala’s en een leeftijdsadvies vergelijkbaar met de Kijkwijzer moet te jonge kijkers weren.

Aanleiding zijn een massale vechtpartij bij een kickboksgala vorig jaar mei in Hoorn en de recente schietpartij bij een soortgelijke avond in Zijtaart. De burgemeester van Hoorn koopt dat zijn aanpak in het hele land navolging krijgt. Inmiddels bekijken nog 21 Noord-Holland gemeenten of ze de regels ook gaan aanscherpen.

Lees ook:Kickboksgala mondt uit in massale vechtpartij
Lees ook:Schietpartij kickboksgala: dode en meerdere gewonden
Lees ook:Kickboksgala voorlopig taboe in Hoorn
Lees ook:Zwaargewonden schietpartij kickboksgala
Lees ook:Hoorn wacht op huldiging broertjes Saunders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>