Bewoners en winkeliers Heerlen halen spullen op

De bewoners en winkeliers die in Heerlen zijn geëvacueerd omdat winkelcentrum ’t Loon op instorten staat, mogen vandaag hun spullen ophalen. Veertig winkeliers en hun werknemers hebben hun voorraden in vrachtwagens overgeladen. Bewoners van 18 appartementen van de Homerusflat naast het winkelcentrum mochten wat kleinere spullen ophalen.

 

De torenflat telt 40 appartementen, waarvan er 18 zijn bewoond. De bewoners werden in de nacht van vrijdag op zaterdag uit voorzorg uit hun huis gehaald en naar een hotel gebracht. Burgemeester Depla zei dat de huizen veilig zijn, maar de bewoners kunnen nog niet terugkeren omdat het gas en de stadsverwarming uit voorzorg zijn afgesloten, om een explosie te voorkomen. Een deel van het winkelcentrum is verzakt. Alle 50 winkels zijn gesloten. Tien winkels mogen niet worden leeggehaald, omdat daar acuut instortingsgevaar bestaat. Depla zei verder dat snel moet worden begonnen met de sloop van de instabiele delen; het gevaar op instorten is te groot.

Lees ook:Winkelcentrum Heerlen pas in februari open
Lees ook:Drachten: zes appartementen ingestort na explosie
Lees ook:Drie gewonden na verwoestende explosie flat Heerlen
Lees ook:Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen staat op instorten
Lees ook:Brand verwoest historische panden in Kampen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>