Winkelcentrum Heerlen pas in februari open

Het herstel van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen gaat langer duren dan gepland. De winkels kunnen niet op de dag voor kerstavond weer opengaan, maar pas half februari. De herstelwerkzaamheden na de sloop van een deel van het complex duren langer dan aanvankelijk was gedacht. Het herstel is een ingrijpend bouwproject dat enkele weken in beslag neemt.

De vertraging komt omdat een deel van de verwarming, brandbeveiliging en luchtbehandeling is gesloopt. Ook moet langs het gesloopte deel een nieuwe buitenwand worden gebouwd. Volgens de nieuwe planning gaan de 40 winkels van ’t Loon op 11 februari weer open. Na heropening start een campagne om het publiek weer naar ’t Loon te trekken. Begin december bleek dat een deel van het winkelcentrum dusdanig was verzakt, dat het hele centrum acuut op slot moest en een flat boven het centrum moest worden ontruimd. Een aantal winkels is gesloopt. De verzakking beperkte zich tot één plek. De bewoners van de appartementen kunnen vrijdagochtend weer teug naar huis: ze hebben intussen weer stroom en verwarming.

Lees ook:Bewoners en winkeliers Heerlen halen spullen op
Lees ook:Mijnbouw boosdoener verzakking winkelcentrum Heerlen
Lees ook:Winkelcentrum ’t Loon in Heerlen staat op instorten
Lees ook:Utrecht: er stroomt weer water door de Catharijnesingel
Lees ook:Citymall Almere nodigt alle Nederlanders uit te komen trouwen voor één dag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>