Drachten: zes appartementen ingestort na explosie

Zondagavond rond 22.00 uur vond er in een flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten een explosie plaats, waarop vrijwel meteen een brand volgde. Daardoor raakten zeker acht van de in totaal 38 woningen zwaar beschadigd. De voor- en achtergevel van het pand werden weggeblazen. De volgende ochtend rond 05.00 uur zijn zes appartementen ingestort. Volgens de brandweer is het instortingsgevaar groot.

Een persoon raakte gewond: een46-jarige man werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk zijn er niet meer slachtoffers, omdat de gemeente contact heeft gehad met alle bewoners van de getroffen appartementen. Het flatgebouw is voorlopig onbewoonbaar. Woningcorporatie Accolade gaat op zoek naar vervangende woonruimte voor de bewoners. Over de oorzaak van de explosie is nog niets bekend. Buurtbewoners denken dat het om een gasexplosie gaat, maar de politie houdt ook rekening met vuurwerk. Ook waren er de afgelopen week meldingen binnengekomen dat er zich ‘iets afspeelde’ in de flat waar de explosie plaatsvond. ‘Agenten kwamen enkele keren bij de flat’, zei een woordvoerder van de politie.

Lees ook:Zwaargewonde bij explosie in flat in Utrecht
Lees ook:Zeker 1 dode na explosie flat Alphen aan de Rijn
Lees ook:Ontruiming in Vlaardingen na brand in bakkerij
Lees ook:Explosie in restaurant Putten
Lees ook:Galerijen flat Leeuwarden spontaan ingestort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>