Paleis Het Loo – Máxima, 10 jaar in Nederland

IMG_20160524_163003In Paleis Het Loo in Apeldoorn is van 8 mei tot en met 4 september 2011 de tentoonstelling ‘Máxima, 10 jaar in Nederland’ te zien. De positie laat niet alleen zien hoe ze zich staande houdt in de Koninklijke familie, maar belicht ook haar maatschappelijke functies. Máxima woont tien jaar in Nederland, als moeder, echtgenoot en koningin in-spé. Daarnaast vervult zij allerlei taken in de Nederlandse samenleving en daarbuiten.

Zo maakt ze zich hard voor minikredieten voor kleine zelfstandigen in ontwikkelingslanden en is ze in Nederland beschermvrouwe van het Oranjefonds en erevoorzitter van CentiQ, een platform dat jongeren met geld leert omgaan. De eerste officiële kennismaking met Máxima – de aankondiging van de verloving met prins Willem-Alexander via de televisie in 2001 – is het startpunt van de tentoonstelling. Daarna volgen haar introductieperiode en kennismakingsbezoeken van het paar in de 12 provincies, het huwelijk in 2002 en de doop van prinses Amalia. Als echtgenote van de kroonprins is ze aanwezig bij de opening van de Staten Generaal (Prinsjesdag), de viering van Koninginnedag, staatsbezoeken en andere plechtigheden. Het prinselijk paar neemt deel aan officiële buitenlandse bezoeken en vertegenwoordigt Nederland bij grote internationale manifestaties, zoals de Olympische Spelen.

Lees ook:‘MÁXIMA, 10 jaar in Nederland’ in paleis Het Loo
Lees ook:Maurits is Europa’s prins Charming
Lees ook:Prinses Amalia wordt vandaag elf jaar
Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag
Lees ook:Máxima viert verjaardag in Concertgebouw

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Paleis Het Loo – Máxima, 10 jaar in Nederland

  1. H.D.B. Go

    De bezoekers van de tentoonstelling ” Maxima tien jaar in Nederland ” krijgen die ook een kop koffie of thee met een koekje aangeboden? Overigens jullie moeten wel goed voorlichten. Maxima is géén koningin in spé. Als Willem-Alexander zijn moeder opvolgt dan draagt hij vermoedelijk de titel koning Willem IV en is zijn vrouw Maxima, prinses gemalin Maxima Zorreguieta – von Amsberg.
    Is dat correct Majesteit?

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra Auteur

      Officieel krijgt Máxima de titel koningin, op het moment dat Willem-Alexander koning wordt, al gaan er stemmen op om het bij prinses te laten. Op dit moment is zij prinses van Oranje, gemalin van de prins van Oranje.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>