Máxima viert verjaardag in Concertgebouw

Prinses Máxima werd op 17 mei veertig en viert dat vrijdagavond 27 mei in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Koninklijk Concertgebouw Orkest (KCO) verzorgt de avond onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons, met onder meer twee pianoconcerten met niemand minder dan Daniel Barenboim. Máxima is beschermvrouwe van het orkest, de beroemde pianist is tegenwoordig chef-dirigent van de Berlijnse Staatsopera.

 

Prinses Máxima heeft zo’n 700 gasten uitgenodigd. De Koninklijke familie is zo goed als in haar geheel aanwezig, maar er komen meer Koninklijke gasten: prins Filip en prinses Mathilde uit België, prins Frederik en prinses Mary uit Denemarken, prins Haakon en prinses Martha-Louise uit Noorwegen en Erfgroothertog Guillaume uit Luxemburg. Daarnaast zijn er twaalfhonderd bezoekers die een kaartje hebben gekocht. Het concert is uitverkocht.

Lees ook:Concertgebouw viert feest met Sterrengala
Lees ook:Prinses Beatrix bij opening Gergiev Festival Rotterdam
Lees ook:Jaap van Zweden Dirigent van het Jaar
Lees ook:Concertgebouworkest om trots op te zijn
Lees ook:Gergiev Festival in De Doelen Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>