Maurits is Europa’s prins Charming

Prins Maurits is de populairste prins van Europa. Dat is de uitkomst van de Grote Prinsenverkiezing van royaltymagazine Vorsten Royale (editie 2010: klik hier). Met een dikke 29% staat de oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven met stip op de eerste plaats. Volgens het magazine is de eerste plek van Europa’s prins Charming niet onverwacht: ‘Op Koninginnedag schreeuwen de meiden altijd naar hem.’ Kroonprins Willem-Alexander staat met ruim 18% op de tweede plaats, de Zweedse prins Carl Philip op de derde plaats. Het blad hield de prinsenverkiezing voor het eerst, maar houdt ieder jaar een prinsessenverkiezing. Daar komt prinses Máxima al jaren als Europa’s prinses Charming uit de bus.

 

De top10 ziet er als volgt uit:

 

1   Maurits

2   Willem-Alexander

3   Carl Philip (Zweden)

4   Wiliam (kroonprins UK)

5   Constantijn

6   Harry (UK)

7   Haakon (kroonprins Noorwegen)

8   Frederik (kroonprins Denemarken)

9   Felipe (kroonprins Spanje)

10 Floris (broer van Maurits)

Lees ook:Maurits opnieuw populairste prins van Europa
Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag
Lees ook:Kroonprins breekt schouder bij schaatsen
Lees ook:Zwarte Piet Award voor kroonprins
Lees ook:Prinses Beatrix neemt erefunctie Friso over: beschermvrouwe Hollansche Molen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>