Bouw Stedelijk Museum stilgelegd

Het zit Amsterdam als museumstad niet bepaald mee sinds dit nieuwe millennium: maar liefst drie mega publiekstrekkers zijn wegens verbouwing gesloten:  het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum en het  Stedelijk Museum. Het Stedelijk is sinds 2004 gesloten, zou in 2009 heropenen, maar de nieuwbouw is nog lang niet klaar en nu is er opnieuw pech: de bouw van het nieuwe gedeelte ligt stil. Dat meldt het Parool. 

 

Hoofdaannemer Midreth uit Mijdrecht zou op het punt van omvallen staan: had langere tijd grote financiële problemen hebben en kon vorig jaar een faillissement ternauwernood voorkomen. Volgens de zegsman van wethouder Carolien Gehrels van cultuur voert de gemeente Amsterdam een gesprek met de aannemer: de gemeente zou er ‘al op zijn voorbereid’, maar de zegsman kon geen verdere details geven. Officieel zou het museum eind dit jaar moeten opengaan. Vanaf begin maart staat in het oude gedeelte een tweede tijdelijke tentoonstellingsronde gepland. Dat deel is – op klimaatvoorzieningen na – af.

Lees ook:Stedelijk Amsterdam voorlopig niet open
Lees ook:Amsterdammers hebben hun Stedelijk Museum terug
Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw dicht
Lees ook:Nieuwbouw Stedelijk Museum Amsterdam krijgt vorm
Lees ook:Scheringa Museum komt er niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>