Rookcafé’s verbieden of gedogen

Bijna 60% van de Nederlanders wil dat er speciale rookcafé’s komen. Dat blijkt uit een onderzoek, dat het AD liet uitvoeren en waarvan de uitkomsten vandaag in de krant staan. In totaal werden 650 mensen ondervraagd. Een meerderheid vindt het lang niet zo gezellig meer in de kroeg, sinds het roken is verboden.  

Vier van de tien rokers gaat daardoor minder uit dan vroeger. Aan de andere kant is driekwart van de niet-rokers blij met het verbod en één op de zes niet-rokers gaat nu vaker naar een horecazaak. Van de ex-rokers zijn zes van de tien blij met het verbod. Een kwart van de ondervraagden is tegen het rookverbod. Omgerekend zou dat betekenen dat het aantal horecabezoeken door het verbod met 4% afneemt. Onlangs publiceerde Koninklijke Horeca Nederland KHN ook cijfers: 21% van de horecabazen zegt de handdoek in de ring te willen gooien. In de zomer daalde de omzet van café’s met 26% en van disco’s met maar liefst 31%.

Lees ook:Cafés minder gezellig sinds rookverbod
Lees ook:CBS: zware rokers leven gemiddeld 13 jaar korter
Lees ook:Rokers ook sigaretje op terras niet gegund
Lees ook:Roken, waar mag het nou eigenlijk wel?
Lees ook:Roken in speciale rookruimten horeca blijft toegestaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>