Rotterdam presenteert nieuwe Kuip

IMG_20160609_143530Rotterdam heeft een nieuw stadion nodig voor Feyenoord, maar wil de oude vertrouwde Kuip behouden, desnoods met een andere functie. Dat kwam dinsdag tot uiting tijdens de presentatie van drie modellen van het nieuwe stadion. Als het aan Rotterdam ligt, komt de nieuwe Kuip deels in de Nieuwe Maas te liggen en deels op het eiland van Brienenoord. Bij de andere varianten komt het nieuwe stadion op sportcomplex Varkenoord, naast het oude stadion. Daar zit nu de jeugdopleiding van Feyenoord. De gemeente wil het gebied rondom de oude Kuip opwaarderen tot een nieuw Stadionpark: ‘een dynamische plek met allure’, die Zuid een stevige impuls moet geven.

Naast een nieuw stadion voor Feyenoord met 80.000 zitplaatsen moet er een nieuwe kunstijsbaan komen, een groter topsportcentrum, 10.000 parkeerplaatsen, amateursportvelden voor voetbal, honkbal en softbal. Rondom het stadion komen woningen, winkels, restaurants, een bioscoop en wellicht een casino. Supporters zouden vanuit het treinstation door de oude Kuip naar het nieuwe stadion kunnen lopen’, zegt projectleider Jan Geuskens. Hij noemt de Alianz, het stadion van Bayern München, een goed voorbeeld en één van de modernste stadions. De kosten van een nieuw stadion worden geraamd op 300 tot 400 miljoen euro. De nieuwe Kuip moet een troef zijn bij het binnenhalen van het WK voetbal in 2018 en de Olympische Spelen van 2028. De komende jaren gaat Nederland zich hardmaken voor beide evenementen.

Lees ook:Feyenoord wil nieuw stadion naast De Kuip
Lees ook:Rotterdammers tegen nieuwe Kuip
Lees ook:Feyenoord City: nieuw stadion blikvanger gebiedsontwikkeling Maasoever
Lees ook:Kuip piept en kraakt bij popconcert
Lees ook:De Kuip viert 75e verjaardag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>