Feyenoord City: nieuw stadion blikvanger gebiedsontwikkeling Maasoever

Vandaag werden in het Topsportcentrum Rotterdam het plan ‘Feyenoord City‘ gepresenteerd: een nieuw voetbalstadion als blikvanger in de gebiedsontwikkeling met onder meer woningbouw aan de zuidelijke oever van de Maas. Het nieuwe stadion is een ontwerp van architectenbureau OMA van Rem Koolhaas, gaat 365 miljoen euro kosten, biedt plaats aan 63.000 toeschouwers en wordt naast, maar ook gedeeltelijk boven de rivier gebouwd.

De oude Kuip wordt in zijn oorspronkelijke staat teruggebracht en gaat dienstdoen als atletiekbaan. De gemeente Rotterdam zou 140 miljoen euro moeten investeren; het college van B&W staat positief tegenover de plannen, maar moet ze nog doorrekenen. Feyenoord moet investeerders vinden voor de bouw van een nieuw stadion. In 2013 sneuvelde een plan om De Kuip te verbouwen, omdat de gemeente tegenvallers niet wilde opvangen en ook vorig jaar kwam de financiering voor verbouwingsplannen niet rond. Als Rotterdam instemt en alle volgens plan verloopt, kan in het nieuwe stadion in het seizoen 2022-2023 de eerste wedstrijd worden gespeeld.

Lees ook:Feyenoord wil nieuw stadion naast De Kuip
Lees ook:Rotterdam presenteert nieuwe Kuip
Lees ook:Rotterdammers tegen nieuwe Kuip
Lees ook:Fans Feyenoord vieren massaal feest in De Kuip
Lees ook:Kuip piept en kraakt bij popconcert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>