Zuiderzeemuseum Enkhuizen: Doe-activiteiten in de kerstvakantie

Buiten is het bitter koud, maar jij gaat lekker binnen aan de slag! Kom naar het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum en bouw hier je eigen Faceboat van zeildoek of bedruk een tasje met een zelfbedacht patroon. Ben je uit geknutseld? Dan volg je de ontdekkingstocht met scheepsmuis Ko of ga je in de tentoonstelling Studio ZZM aan de slag met je hoofd en handen. De knutselactiviteiten zijn te volgen van zaterdag 23 december tot en met zaterdag 6 januari (behalve op 25 december), van 11.00 uur tot 15.00 uur. Je kunt hiervoor terecht in het atrium van het binnenmuseum. Op zondag 7 januari is het mogelijk om, na het miniconcert, van 14.00 tot 16.00 uur te knutselen (bron: persbericht).

Aan de slag in het atrium!
Tijdens de kerstvakantie gaan jong en oud creatief aan de slag in het binnenmuseum. Geïnspireerd op de collectie van Ambacht in dracht, bestempel je in het atrium een canvastasje met je eigen ontwerp in speciale blokdruktechniek. Kosten hiervoor zijn € 2,50 per tasje. Werk je liever 3D? Leer dan je eigen Faceboat bouwen van zeildoek! Zo maak je net als ontwerper Maki Suzuki een boot met twee gezichten die je meeneemt naar huis. Deze activiteit hoort bij de tentoonstelling Studio ZZM en deelname kost €2,50.

En verder?
In de tentoonstelling Studio ZZM vind je verschillende plekken waar je aan de slag kunt. Kom een scheepsknoop maken of speel een schaduwspel met bootjes. Bij de OS_Playstation van Thomas Lommée & Christiane Högner bouw je allerlei installaties. Lommée en Högner ontwikkelden hiertoe een soort meccano met bouwcomponenten gemaakt in het Zuiderzeemuseum.

Ontdekkingstocht voor kinderen
In de Reis rondom de Zuiderzee gaan kinderen zelf op ontdekking: kinderen tot en met negen jaar lopen samen met scheepsmuis Ko via spelletjes, puzzels en raadsels langs alle mooie voorwerpen in de tentoonstelling. En kinderen vanaf tien jaar gaan met het boekje Speuren in de schatkamer zelf op onderzoek in de verschillende dorpen en steden van het voormalige Zuiderzeegebied. Na afloop krijgen alle kinderen op vertoon van hun gelopen speurtocht een beloning bij de kassa.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit deze regio. Hier komen jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van vóór en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.
In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als één van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden.

Lees ook:Smeedweekend in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Een meivakantie vol activiteiten in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Avond in het buitenmuseum: duizend lantaarns verlichten Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Frisse wandeling door het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>