Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum

Op zondag 18 juni wordt voor de zesde keer het Gitaarfestival georganiseerd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Op verschillende locaties in het binnen- en buitenmuseum spelen maar liefst 200 gitaristen en geniet je van tango, flamenco, klassiek, jazz, singer-songwriter, fingerstyle, hotclub en blues. Het festival wordt in samenwerking met de GitaarSalon Enkhuizen georganiseerd. Op deze zondag is het Vaderdag en daarom worden vaders in het zonnetje gezet, zij krijgen gratis toegang tot het Zuiderzeemuseum en dus ook het Gitaarfestival. Voor bezoekers van het museum is het Gitaarfestival gratis toegankelijk. Bekijk hier de programmering en de plattegrond.

De optredens in het Zuiderzeemuseum vormen de afsluiting van de GitaarSalon Festivalweek in Enkhuizen die van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni duurt. Op verschillende locaties in Enkhuizen treden internationale grootheden, regionale beroemdheden, gitaarleerlingen en studenten van conservatoria op. Bekijk hier de website van de GitaarSalon.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

Lees ook:Het Zuiderzeemuseum vult zich op Moederdag met klassieke muziek
Lees ook:Avond in het buitenmuseum: duizend lantaarns verlichten Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Maritiem festival in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Frisse wandeling door het Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Zuiderzeemuseum: Zeg eens ‘Aaa’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>