Frisse wandeling door het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Tijdens de kerstvakantie kun je in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen wandelen in een prachtig winterdecor en loop je langs een selectie levensgrote foto’s. Vooruitkijkend op het jaarthema van 2017 staat de fototentoonstelling in het teken van ambachten. In de filmzaal aan de stadsgracht wordt een korte film gedraaid over het roken en zouten van vis. Op dinsdag 27 december kun je in de kapel of filmzaal opwarmen en genieten van optredens met sfeervolle wereldmuziek. Na een frisse wandeling kun je in het Amsterdamse Huis terecht voor een warme kop koffie of chocolademelk (bron: persbericht).

In 2017 staat het Zuiderzeemuseum in het teken van ambachten. Met de fototentoonstelling die te zien is tijdens de winterwandeling ontdek je hoe divers de traditie van het ambacht in het voormalig Zuiderzeegebied is. De foto’s geven een impressie van de visserijambachten, waaronder visroken, nettenboeten, touwslaan, zeilmaken, kuipen en mandenmaken. Het buitenmuseum is tijdens de kerstvakantie dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur geopend (eerste kerstdag gesloten). De toegangsprijs is €2,00 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen vanaf 4 jaar (gratis met o.a. Museumjaarkaart). De entreebewijzen geven alleen toegang tot het buitenmuseum. Voor het binnenmuseum gelden de reguliere entreekosten. Deze zijn vanwege het winterseizoen gehalveerd. Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk en parkeren kan bij het NS-station in Enkhuizen. De museumveerboten varen niet.

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden.

Lees ook:Frisse winterwandeling door het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Avond in het buitenmuseum: duizend lantaarns verlichten Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Lees ook:Zuiderzeemuseum Enkhuizen: handen gezocht voor het nieuwe buitenseizoen
Lees ook:Het Zuiderzeemuseum vult zich op Moederdag met klassieke muziek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>