Zuiderzeemuseum Enkhuizen: handen gezocht voor het nieuwe buitenseizoen

Dit jaar staan in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de verschillende Zuiderzee-ambachten in de spotlights, onder de noemer Handgemaakt. Daarom is het museum op zoek naar vrijwilligers. Om kennis te kunnen maken met het functieaanbod, organiseert het museum op dinsdag 14 februari van 10.00 tot 12.00 uur een wervingsmarkt in museumrestaurant Het Peperhuis aan de Wierdijk, onder het genot van een kopje koffie met krentenmik. Bij verschillende kraampjes kan iedereen informatie inwinnen over beschikbare vrijwilligersfuncties. Het museum is onder andere op zoek naar rolspelers, ambachtslieden, dierenverzorgers en werkplaatsbegeleiders. Vrijwilligers ontvangen voor hun werkzaamheden een onkosten- en reisvergoeding en lunch. Bekijk alle vacatures hier.

Creatieve, stoere, slimme handen
In het buitenmuseum worden verschillende presentaties ingericht. Zo ook een nieuw Doe-het-zelf paviljoen; hier worden films vertoond, lezingen gegeven en in de werkplaats kunnen volwassenen en kinderen zelf aan de slag met verschillende ambachten en materialen. Met ‘Zuiderzee-bouwstenen’ kunnen zij gebruiksvoorwerpen maken, zoals een lamp of een krukje. Voor deze nieuwe en dynamische plek in het buitenmuseum is het museum op zoek naar een aantal werkplaatsbegeleiders. Deze handige krachten zorgen ervoor dat alles in het Doe-het-zelf paviljoen op rolletjes loopt. Deze nieuwe vacature vind je hier.

Aanmelden
Geïnteresseerd in een van de vrijwilligersfuncties? Het Zuiderzeemuseum vraagt belangstellenden om zich vooraf per e-mail op te geven, onder vermelding van hun naam en de vrijwilligersvacature waar de voorkeur naar uit gaat. Deze e-mail kan gestuurd worden naar: [email protected] Deelnemers ontvangen na aanmelding een uitnodiging en routebeschrijving voor de bijeenkomst.

Handgemaakt
Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen deze Zuiderzee-ambachten extra aandacht. Bezoek in het buitenmuseum onder meer de werkplaatsen van de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Je ontdekt dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds waarde heeft; de ambachtslieden vertellen je er graag alles over. Steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen Doe-het-zelf paviljoen ga je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Iedereen kan hier haar of zijn creativiteit en ambachtelijke vaardigheden ontdekken.

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden

Lees ook:Een meivakantie vol activiteiten in het Zuiderzeemuseum
Lees ook:Het Zuiderzeemuseum vult zich op Moederdag met klassieke muziek
Lees ook:Zuiderzeeambachten luidden start van nieuw buitenseizoen en ‘Handgemaakt’ in
Lees ook:Paasfeest in het Zuiderzeemuseum!
Lees ook:Zomerse gezinsactiviteiten in het Zuiderzeemuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>