Disneyland Parijs krijgt er een concurrent bij: Chinese miljardair bouwt pretpark

IMG_20160829_115343Disneyland Parijs en de Efteling krijgen er over een paar jaar een concurrent bij: de Chinese miljardair Wang Jianlin gaat even ten noordoosten van de Franse hoofdstad (naast de luchthaven Charles de Gaulle) een pretpark bouwen: EuropaCity. Hij legt 3 miljard euro op tafel voor de bouw van een 80 hectare groot pretpark, met attracties, een hotel, een theater, winkels en een conferentiecentrum.

De bouw begint in 2019 en biedt werk aan 20.000 mensen. Als het park medio 2024 opengaat, kunnen er naar verwachting 14.000 mensen werken. Dat heeft Wang’s bedrijf Dalian Wanda Group bekendgemaakt, de grootste commerciële property company in China en de grootste cinema chain operator ter wereld. Naast de aanleg van het pretpark heeft de miljardair ook interesse in overname van het Franse bedrijf A.S.O., dat grote evenementen organiseert als de Tour de France, de Ronde van Spanje, de Dakar Rally, de marathon van Parijs en de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik.

Lees ook:China Centre op Katendrecht Rotterdam
Lees ook:Van Gogh Museum: ‘Nederlanders in Parijs 1789 – 1914′
Lees ook:Quatorze Juillet in Maastricht
Lees ook:Disneyland: bijna miljoen Nederlandse bezoekers
Lees ook:Zoetermeer krijgt mega-pretpark Adventure World

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>