Disneyland: bijna miljoen Nederlandse bezoekers

IMG_20160515_181213Disneyland Resort Parijs sloot zaterdag de festiviteiten rond het 15-jarig bestaan af: Europa’s grootste pretpark ontving dit jubileumjaar in totaal een record van 14,5 miljoen bezoekers. Daaronder zaten bijna een miljoen Nederlandse bezoeken. Het jubileumjaar was daarmee ‘erg succesvol’, aldus Norbert Tiekema, de enige Nederlander in het managementteam, dat uit tien personen bestaat. Als het gaat om bezoekersaantallen is Disneyland Parijs met voorsprong nummer één op de ranglijst van amusementsparken in Europa. Het pretpark spreekt van bezoeken, omdat veel mensen meerdere dagen in het park verblijven. De cijfers ogen spectaculair, maar Disneyland Parijs kampt nog steeds met schulden uit het verleden en boekte vorig jaar een verlies van ruim 38 miljoen euro.

Stiekema: ‘Het afgelopen jaar hebben we het verlies gehalveerd, maar dat is nog lang niet genoeg.’ Het park moet winstgevend worden. Disneyland rekt het effect van het jubileumjaar nog wat op met de leuze ‘Het feest gaat verder, de grote finale’. De directie heeft al plannen voor nieuwe projecten op het terrein van in totaal bijna 2000 ha, waarvan nu de helft in gebruik is. Stiekema: ‘We zullen blijven investeren in shows en entertainment.’ Daarbij denkt de directie na over nieuwe attracties en manieren van verblijven. Een gloednieuwe attractie is: ‘Tower of Terror’: een rit in de lift met vrije val in Walt Disney Studio Park, een onderdeel van Disneyland Parijs. De Tower torent hoog boven de andere gebouwen uit. Een bloedstollende, spookachtige tocht, met uiteindelijk een vrije val. Niet voor mensen met een zwakke maag! Disneyland ligt op 32 km van Parijs.

Lees ook:Disneyland Paris viert 20e verjaardag
Lees ook:Disneyland Parijs krijgt er een concurrent bij: Chinese miljardair bouwt pretpark
Lees ook:Apenheul en Julianatoren beleven topjaar
Lees ook:Disney on Ice ook in Zwolle
Lees ook:Noordzee: ‘Nederlands grootste natuurgebied gaat eruit zien als enorm industriegebied’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>