Dinsdag 13 oktober opent buitenverblijf voor reuzenotters AquaZoo Friesland

De reuzenotters Tuparro en Manu van AquaZoo Friesland hebben vanaf dinsdagmiddag 13 oktober de beschikking over een prachtig buitenverblijf. De twee mannetjes verbleven sinds hun komst naar Leeuwarden deze zomer in het ook al nieuw gerealiseerde fraaie binnenverblijf, maar kunnen vanaf dinsdag voortaan ook naar hartenlust buiten spelen: het buitenverblijf wordt om 14.00 uur officieel in gebruik genomen (bron: persbericht).

Tuparro (overgekomen uit de dierentuin van Dortmund) en Manu (Leipzig) hebben het prima naar hun zin in AquaZoo Friesland. ‘Ze konden het al vlot heel goed met elkaar vinden. Het binnenverblijf onderwierpen ze destijds meteen aan een grondige inspectie, met als gevolg dat niet alle plantjes het overleefden. Maar goed: dat hoort bij hun speelse aard’, aldus manager Stefanie Horneman. ‘En nu kunnen ze dus ook lekker naar buiten om te ravotten. Ze houden van aandacht van bezoekers en reageren daar leuk op. Ze zijn actief en speels, enthousiast en nieuwsgierig en dus attractief voor de bezoekers. Daarnaast maken ze een hoog piepend geluid wat extra de aandacht trekt.’

In het buitenverblijf is via een palissade een doorloop gemaakt, met aan de ene kant de reuzenotters en aan de andere kant de Canadese otter. Bovendien is het mogelijk om zowel binnen als buiten ‘tussen’ de otters te lopen. AquaZoo Friesland is de enige Nederlandse dierentuin met reuzenotters. ‘Op die primeur zijn we natuurlijk hartstikke trots. Het is een mooie aanvulling op de ottersoorten die we al hadden. Naast de Canadese otter en de kleinklauwotter – de kleinste soort ter wereld – hebben we nu dus ook de grootste soort in onze collectie’, vertelt Horneman.

Stephanie Jessen, hoofd dierenverzorging: ‘Ook al zien ze er schattig en speels uit, het zijn wel degelijk gevaarlijke dieren. Verzorgers mogen nooit samen met een reuzenotter in dezelfde ruimte verblijven. Ze krijgen vier tot vijf keer per dag een lekker maaltje van zoetwatervissen. Eén reuzenotter eet dagelijks zo’n 2,5 kilo vis. Manu is twee jaar oud en Tuparro viert 28 december zijn vijfde verjaardag. Dan krijgt ‘ie natuurlijk een extra visje.’ De reuzenotter wordt in Suriname ook wel ‘grote waterhond’ genoemd: die kunnen 1.80 centimeter lang worden en wegen rond de 30 kilogram. Ze leven in familiegroepen in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika.

Lees ook:Zeeleeuwen naar AquaZoo Friesland in Leeuwarden
Lees ook:Blijde geboorte in AquaZoo Friesland
Lees ook:Zeeleeuwen Spetter Spektakel krijgt vorm in AquaZoo Friesland
Lees ook:Safaripark Beekse Bergen: pasgeboren vijfling jachtluipaardjes voor het eerst naar buiten!
Lees ook:Neushoorntje geboren in Burger’s Zoo Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>