Zeeleeuwen naar AquaZoo Friesland in Leeuwarden

IMG_20161011_155526Het zijn drukke tijden voor de verzorgers van AquaZoo Friesland in Leeuwarden. Deze week arriveren er vier zeeleeuwen in het park die hun plekje gaan vinden in een nieuw verblijf van maar liefst 1,5 hectare. Binnenkort verwelkomd het dierenpark ook nog nieuwe zeehonden, moeraswallabies en zwartvoetpinguïns. Het splinternieuwe zeeleeuwenverblijf is bijna klaar en gaat nog voor Pasen open. Parkmanager Jeroen Loomeijer: ‘In één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld (1,5 hectare) kunnen bezoekers – vanaf het moment dat de zeeleeuwen helemaal gewend zijn – vanaf een tribune genieten van het Spetter Spektakel waarin onze zeeleeuwen de hoofdrol spelen met zowel educatieve elementen als een voederpresentatie’ (bron: persbericht).

Vanuit Dolfinarium Harderwijk komen dinsdag 15 maart de zeeleeuwen Xiho en Titus, zijn twee volwassen mannetjes. Of dat allemaal nog niet genoeg is, worden er dinsdag ook nog zwarte pacu’s en zoetwaterpauwoogroggen aan de aquaria toegevoegd. Daarnaast arriveren er ook nog Vlaamse reuzen en eendjes uit Dierenpark Emmen. Op 17 maart komen er nog twee jonge zeeleeuwen naar AquaZoo Friesland. Het gaat om Teun en Sjaak (geboren in 2015) van de dierentuin in het Duitse Neurenberg. Daarna gaat de onderlinge introductie van start.

Op 18 maart arriveren er twee zeehonden vanuit Zoo Antwerpen. Het is dan echt een Vlaamse dag, want vanuit de Belgische dierentuin Planckendael komen er ook nog eens twee moeraswallabies. Een week later staat de komst van 15 zwartvoetpinguïns uit het Franse Le Pal op het programma. Gibbonvrouwtje Sacha en haar man Zhantee verhuisden vorige week vanuit Dierenrijk in Nuenen naar AquaZoo. Ze zijn vanaf vandaag voor het eerst buiten te zien en daarbij zal met name in de ochtenduren ook hun fraaie – en voor gibbons zo kenmerkende – gezang te horen zijn. De komst van ijsberen is dit jaar het grootste project bij AquaZoo Friesland. Binnenkort gaat de daadwerkelijke bouw van het ijsberenverblijf van start. Als alles goed verloopt, vindt de opening plaats in juni.

Lees ook:Zeeleeuwen Spetter Spektakel krijgt vorm in AquaZoo Friesland
Lees ook:Ontsnapte zeehonden gesignaleerd
Lees ook:Hulp uit Harderwijk voor zeehondencrèche Pieterburen
Lees ook:Dinsdag 13 oktober opent buitenverblijf voor reuzenotters AquaZoo Friesland
Lees ook:Blijde geboorte in AquaZoo Friesland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>