Heropening Mauritshuis aanleiding voor grote internationale persreis Den Haag

IMG_20161012_125550Vrijdag 27 juni heropent koning Willem-Alexander het Mauritshuis in Den Haag. De heropening van het museum en de daarbij behorende terugkeer van het ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer naar thuishaven Den Haag, is reden voor de stad om het compleet vernieuwde museum aan (inter)nationale journalisten te laten zien. Daarnaast is dit ook een uitgelezen kans om de stad Den Haag in de schijnwerpers te zetten. Den Haag Marketing verzorgt daarom samen met NBTC Holland Marketing en het Mauritshuis een meerdaags persbezoek waarbij ruim 140 journalisten naast de collectie van wereldformaat van het museum, ook andere highlights van de stad te zien krijgen (bron: persbericht).

Het bezoek van journalisten van onder meer The Independent, Le Figaro, El Mundo en CNN zorgt naar verwachting voor wereldwijde aandacht voor Nederland en de stad Den Haag met een mediawaarde van enkele miljoenen euro’s. Het internationale persbezoek is op donderdag 19 en vrijdag 20 juni. De journalisten (uit China, Japan, de Verenigde Staten, Brazilië, Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen) krijgen onder meer het Gemeentemuseum, Escher in het Paleis, Panorama Mesdag, Madurodam, de historische binnenstad (met gidsen in vijf verschillende talen) en de generale repetitie van Festival Classique te zien.

Ze verblijven in verschillende hotels in de binnenstad en dineren aan het strand, in de haven of in het hoogste restaurant van Nederland. Het vrijdagprogramma is geheel gewijd aan de heropening van het Mauritshuis. De journalisten krijgen onder andere een tour door het nieuwe museum, kunnen de collectie bewonderen, de persconferentie bijwonen en interviews afnemen. Dit jaar is een topjaar voor Den Haag: na de grootste top ooit gehouden in Nederland, de NSS in maart, het WK Hockey van eind mei tot en met afgelopen weekend, is dit het derde hoogtepunt voor de Hofstad.

Lees ook:Den Haag ShoppingNight 2014: Meisje met de parel – juweeltjes zoeken in Haagse Binnenstad
Lees ook:Van Gogh-collectie hele verbouwing te zien in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Koning heropent Mauritshuis Den Haag
Lees ook:Scheringa-collectie te zien in museum MORE in Gorssel
Lees ook:Koningin Elizabeth leent topstukken uit aan Mauritshuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>