Geen liefde op het eerste gezicht in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Donderdag 13 februari om 11.00 uur – de dag voor Valentijnsdag – zullen in Ouwehands Dierenpark Rhenen de jonge struisvogels voor het eerst een hele dag doorbrengen op de savanne bij de giraffen, zebra’s en parelhoenders. Tussen de struisvogels en de giraffen was het beslist geen liefde op het eerste gezicht. De grote vogels kwamen in november 2013 in het dierenpark en hadden lange tijd nodig om te wennen aan hun nieuwe onderkomen. De groep struisvogels, vier hennen en één haan, hebben al een aantal keer heel kort de rest van de bewoners van de savanne ontmoet (bron: persbericht).

Vooral de giraffen vonden ze vanwege hun grootte imposant en spannend. De laatste weken ging het steeds beter tussen deze twee diersoorten en vanaf donderdag mogen ze voor het eerst een hele dag met elkaar kennismaken. Struisvogels zijn de grootste, zwaarste en snelste loopvogels ter wereld. Volwassen struisvogelhanen kunnen tot wel 2,75 meter hoog en 155 kilogram zwaar worden. Vrouwtjes leggen eieren in het nest van ‘hun mannetje’. De haan broedt ze uit en verzorgt de kuikens. Op de savanne in Ouwehands Dierenpark leven giraffen, zebra’s, parelhoenders en straks ook struisvogels. Al deze dieren zijn te zien in Umkhosi, de Afrikaanse speelsafari.

Lees ook:Struisvogels nemen na 17 jaar weer hun intrek in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Giraffen luisteren naar de Top 2000
Lees ook:Giraffen luisteren naar Top 2000
Lees ook:Telekids Fandag in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Tweede zebraatje geboren in Artis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>