Amsterdam Light Festival nog tot en met 20 januari

Amsterdam wordt tot en met zondag 20 januari 2013 feestelijk bijgelicht door het Amsterdam Light Festival (2013/14: klik hier). Het  nieuwe cultureel festival van licht en water moest extra glans geven aan de Amsterdamse grachten, die 400 jaar bestaan. Het publiek kan gratis wandelen of varen langs de Boulevard of Light: lichtsculpturen, fraai aangelichte panden, bruggen en boten.

 

Daarnaast was er in december de Illuminade, een geslaagde wandelroute tussen Amstel en Scheepvaartmuseum langs 20 lichtkunstobjecten. Er varen Amsterdam Light Cruises en er zijn allerlei activiteiten. en op zaterdag 15 december de Christmas Canal Parade door de grachten (klik hier voor een verslag). HetAmsterdam Light Festival kwam er op initiatief van rondvaartbootondernemers, om toeristen, maar ook Amsterdammers en hun bezoekers tijdens de donkere winteravonden iets extra’s te kunnen bieden.

Lees ook:Amsterdam Light Festival
Lees ook:Succesvolle Christmas Canal Parade in Amsterdam
Lees ook:Illuminade in Amsterdam
Lees ook:Christmas Canal Parade Amsterdam gaat niet door
Lees ook:Christmas Canal Parade Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>