Illuminade in Amsterdam

Vrijdag 14 december 2012 gaat in Amsterdam de Illuminade van start, als onderdeel van het Amsterdam Light Festival (2013: klik hier): een wandelroute van ruim een uur langs 20 lichtobjecten,  tot en met 30 december uitgelicht van 17.00 tot 22.00 uur. De wandeling van ruim een uur begint bij het Muziektheater en loopt langs Amstel en Nieuwe Herengracht naar het Scheepvaartmuseum aan het Oosterdok.

Zaterdagavond 15 december vindt de Christmas Canal Parade plaats. Een stoet van 40 feeëriek verlichte en versierde boten vaart door de stad (klik hier voor een verslag). De parade begint om 18.30 uur op de Korte Prinsengracht en vaart over de Prinsengracht, de Amstel en de Nieuwe Herengracht naar het Scheepvaartmuseum aan het Oosterdok. De laatste boot wordt daar om 21.00 uur verwacht. Het museum is die avond eenmalig open voor het publiek. Bij de Hermitage opende het Amsterdam Light Festival een week geleden met de Boulevard of Light: acht lichtkunstwerken op en langs de Amstel. Voor de Hermitage staat een zeven meter hoge constructie in de vorm van een ei op een ponton in het water. In 22 minuten komen er 724 verschillende lichtstanden voorbij. Het Belgische kunstenaarscollectief OVO-Art (lichtontwerp Koert Vermeulen, set design Marco Viñals Bassols) wil er geboorte, transformatie en perfectie mee symboliseren. Een andere eye catcher hangt boven de Amstel voor het stadhuis: de hangende sculptuur ‘1.26 Amsterdam’ van de Amerikaanse Janet Echelman.

Lees ook:Succesvolle Christmas Canal Parade in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Light Festival
Lees ook:Amsterdam Light Festival nog tot en met 20 januari
Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Canal Parade Amsterdam – zaterdag 5 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>