Amsterdam Light Festival

Vrijdag 7 december 2012 tot en met 20 januari 2013 verlicht het Amsterdam Light Festival de nachtelijke hemel in de hoofdstad: een nieuwe cultureel festival van licht en water moet extra glans geven aan de Amsterdamse grachten, die volgend jaar 400 jaar bestaan (2013: klik hier).

Het publiek kan (gratis) wandelen of varen langs lichtsculpturen, fraai aangelichte panden, bruggen en boten en verrassende lichtobjecten op gebouwen. De Illuminade is een wandelroute tussen Amstel en Scheepvaartmuseum langs 20 lichtkunstobjecten. Alle panden van culturele instellingen met een publieksfunctie aan de Amstel, tussen Munt en Amstel Hotel worden bijzonder aangelicht: de Boulevard of Light. Tot 23 december zijn veel panden rondom het IJ ook feestelijk verlicht; op vrijdag en zaterdagavonden vaart de IJ-hopper vanaf het Muziekgebouw rond. Er varen Amsterdam Light Cruises en er zijn allerlei activiteiten. Zo viert Heineken van 17 december tot en met 2 januari haar 140e verjaardag, vaart op zaterdag 15 december de Christmas Canal Parade door de grachten (klik hier voor een verslag) en vindt van 13 december tot en met 17 januari de Grachtenfestival Winterspecial plaats.

Lees ook:Amsterdam Light Festival nog tot en met 20 januari
Lees ook:Illuminade in Amsterdam
Lees ook:Zesde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Succesvolle Christmas Canal Parade in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Light Festival 2014

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amsterdam Light Festival

  1. Actie

    Lijkt me werkelijk prachtig om te zien. Ga zeker een keer kijken als het weer een beetje meezit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>