Blijdorp doet afstand van ruziezoekende olifant

Olifant Douanita verlaat met haar dochter Tonya noodgedwongen de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp. Ze verhuizen naar de dierentuin van Praag. Reden voor vertrek is dat ze zich veel te dominant gedraagt in de olifantengroep van Blijdorp en regelmatig ruzie zoekt met olifant Irma. Dounatina heeft een bijzondere geschiedenis. In 1988 werd het dier ontdekt in een container aan boord van een Oost-Duits schip: een mager en sterk verwaarloosd olifantje van maximaal twee jaar oud uit Vietnam. De papieren bleken niet in orde.

 

Het dier werd opgevangen in Blijdorp en kreeg de passende naam Douanita. De Blijdorp-kudde nam haar goed op en ze kreeg drie jongen, waarvan Throng Nhi (2003) en Tonya (2009) nog in leven zijn. In Praag wacht een ruim verblijf op moeder en kind, met twee oudere en een groepje jongere olifanten.

Lees ook:Olifantje geboren in Blijdorp
Lees ook:Olifantje geboren in Blijdorp
Lees ook:Ontsnapte panda weer terug in Blijdorp
Lees ook:Babyolifant Safaripark Beekse Bergen is een meisje en ze heet Madiba
Lees ook:Blijdorp zondag gratis open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>