Oudste zeehond ter wereld in gevangenschap overleden

Maandag 5 september is in het Ouwehands Dierenpark de oudste zeehond ter wereld in gevangenschap overleden. Zeehond Else ‘woonde’ sinds 2001 in Het Wad van de dierentuin in Rhenen. De laatste weken ging haar gezondheid achteruit, ze wed magerder en minder actief. Ze is 53 jaar geworden. Sinds 1974 verbleef Else samen met zeehond Dolf in een buitenbassin in het Amstelpark in Amsterdam.

Toen haar maatje op 39-jarige leeftijd overleed, kwijnde Else weg, ondanks de trouwe zorg van het personeel en de vele bezoekers. In 2001 verhuisde de inmiddels bijna blinde Else naar het Ouwehands Dierenpark, waar 13 andere zeehonden haar op Het Wad ontvingen. De ouderenbond ANBO adopteerde Else in 2008.

Lees ook:Fien de la Mar sprong op eerste paasdag 1965 uit het raam: ‘Om alles’
Lees ook:Veel mensen bij afscheid Van der Valk
Lees ook:Telekids Fandag in Ouwehands Dierenpark Rhenen
Lees ook:Kom naar het Park van Sint in Ouwehands Dierenpark!
Lees ook:Unieke ijsbeerdrieling geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>