Fien de la Mar sprong op eerste paasdag 1965 uit het raam: ‘Om alles’

Op eerste paasdag 1965 sprong de bekende Nederlandse actrice en cabaretière Fien de la Mar tweehoog uit het raam van haar woning aan de Beethovenstraat in Amsterdam. Het was haar tweede poging een eind aan haar leven te maken. Ze overleefde de val, werd opgenomen in het Wilhelmina Gasthuis. Toen haar gevraagd werd waarom ze het had gedaan, antwoordde ze: ‘Om alles’.

Vijf dagen later overleed ze op 67-jarige leeftijd. Ze werd begraven op Zorgvlied. Ivo de Wijs verwoordde haar laatste woorden in de aangrijpende song ‘Om alles’ (kik hier), in de musical ‘Fien’ (dialoogteksten Erik Herfst en muziek Joop Stokkemans), met Jasperina de Jong in de hoofdrol.

Lees ook:Première ‘Adèle, Conny, Jasperina – de grote drie’ in Stadsschouwburg Utrecht
Lees ook:Honderden fans nemen afscheid van Shaffy
Lees ook:Herdenking Ramses Shaffy in Carré
Lees ook:Oudste zeehond ter wereld in gevangenschap overleden
Lees ook:Schrijver van ‘Het Bureau’ Voskuil overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>