Winterlichtjesweekend Dekema State

Vrijdag 10 tot en met zondag 12 december 2010 is de Dekema State in het Friese Jelsum (ten noorden van Leeuwarden) feeëriek verlicht tijdens het Winterlichtjesweekend. Langs de paden naar het oude huis zijn linten van lichtjes aangestoken, terwijl de state zelf is versierd met guirlandes en kerststukken. 

 

Binnen verwelkomen gastheren –en vrouwen in nostalgische kleding het publiek. Vanuit ‘het Sael’ klinkt muziek. Poppen in originele Friese kostuums staan opgesteld in de authentiek ingerichte kamers en op de bovenverdieping is een expositie van winterschilderingen van Hinke van der Werf uit Drachten, in de stijl van de Haagse School. In de tent bij de tuinmanswoning staat een tent, met warme winterdranken en zaterdag en zondag ook live muziek. Het festijn is te bezoeken alle dagen van 14.00 tot 18.00 uur. Dekema State is een eeuwenoude Friese state en is als museum ingericht ‘alsof de bewoners even weg zijn’, in de tijd van voor de tweede wereldoorlog. Toegang: zie website.

Lees ook:Peije Dei Drachten 2013
Lees ook:IJssculpturenfestival Roermond
Lees ook:Prinses Amalia wordt vandaag elf jaar
Lees ook:Nazomeren met het Frysk Festival in Friesland
Lees ook:Internationaal Vliegerfestival Drachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>