IJssculpturenfestival Roermond

Het Nederlandse IJssculpturenfestival staat deze winter in Roermond (editie 2011: klik hier). De zevende editie draait om ‘klassieke boeken’: een team van 50 ijskunstenaars uit binnen –en buitenland hebben 25.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw omgetoverd in beroemde scènes uit boeken. De kunstenaars hebben hun sporen verdiend op wedstrijden en festivals over de hele wereld, onder andere in Canada, China, Japan en de Verenigde Staten.

In Roermond creëren ze taferelen uit klassieke meesterwerken als: Gullivers Reizen, Alice in Wonderland, de Klokkenluider van de Notre Dame, Jungleboek, Dracula, Frankenstein en de Reis om de Wereld in 80 Dagen.De ijskoude wereld staat tentoongesteld in een thermische tent van 2.500 m2 op het terrein van Designer Outlet aan de Stadsweide in Roermond en is tot en met zondag 28 februari 2010 te bezichtigen. Het dragen van warme kleding en schoenen is aan te raden: de temperatuur in de tent is -8 graden. Na een tocht langs de winterse wonderen biest een in stijl gedecoreerde horecaruimte glühwein, warme chocolade melk en winterse gerechten. De entree kost € 8,50, kinderen van 4 tot 12 jaar € 4,50 en 65 plussers € 7,50. Het IJssculpturenfestival is dagelijks te bezoeken van 10.30 tot 17.30 uur.

Lees ook:IJsscupturen Festival Roermond
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle
Lees ook:IJsbeelden Festival Zwolle 2013
Lees ook:Winterbreak Roermond
Lees ook:Vis à Vis speelt EXIT op Almeerderstrand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>