39 Chinese restaurants geven 39 procent korting op nummer 39

nr39splashChinese restaurants organiseren een ludieke actie tegen de uitspraak van Gordon ‘Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?’ Dat vroeg hij als jurylid van Holland’s Got Talent aan de Chinese deelnemer Xiao Wang. Meldpunt Discriminatie deed aangifte en Nederland viel over hem heen; er ontstond een discussie over Gordons ‘foute grappen’. De komende week geven 39 Chinese restaurants 39 procent korting op nummer 39, met of zonder rijst. Vanaf vanavond is op nummer39metrijst.nl te zien welke restaurants meedoen.

De actie is opgezet door drie Chinese jongerenorganisaties in samenwerking met de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers. Ze willen met deze actie met een knipoog laten zien dat ook Chinezen we tegen een grap kunnen, maar dan wel een waar beide kanten om kunnen lachen. RTL kwam na de uitspraak van Gordon met een verklaring naar buiten waarin stond dat het niet zijn bedoeling was iemand te kwetsen, maar zelf heeft Gordon nooit zijn excuses gegeven. De Chinese restaurants die aan de actie meedoen, hopen dat hij dat alsnog zal doen.

Lees ook:Chinese keuken uit top 3 populairste restaurants gestoten
Lees ook:Drive-in Friday op Haagse Markt blijkt 1 april grap
Lees ook:Twee Nederlandse restaurants in wereldtop-50
Lees ook:Chinees Nieuwjaar in Amsterdam
Lees ook:De beste restaurants van Nederland 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>