Herdenking prins Friso

Zaterdag 2 november is er in de Oude Kerk in Delft een herdenkingsbijeenkomst voor prins Friso. De tweede zoon van prinses Beatrix en prins Claus overleed op 12 augustus op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ski-ongeluk in 2012 in het Oostenrijkse Lech. Op 16 augustus werd hij in besloten kring begraven in Lage Vuursche.

Prins Friso studeerde in Delft en de Oude Kerk was de plek waar hij in 2004 met Mabel Wisse Smit trouwde. De prins wordt herdacht in besloten kring. Voor de bijeenkomst zijn familie, vrienden en collega’s van de prins uitgenodigd. De Noorse kroonprins Haakon is bij de plechtigheid aanwezig. Bij de begrafenis was zijn vader, koning Harald aanwezig. Hij was de peetvader van Friso. De NOS verzorgt vanaf 17.00 uur een speciale uitzending, met een samenvatting van de dienst en een portret van dertig minuten van de prins. Ter herinnering aan de prins komt er een speciale herdenkingsmunt uit. De In-Memoriam-munt is geen wettig betaalmiddel en maakt deel uit over een collectie die gaat over het koningshuis.

Lees ook:Herdenking prins Friso in Delft
Lees ook:Maurits is Europa’s prins Charming
Lees ook:Prinses Beatrix neemt erefunctie Friso over: beschermvrouwe Hollansche Molen
Lees ook:Vijf jaar geleden: ski-ongeluk prins Friso met fatale gevolgen
Lees ook:Koninklijke Landmacht viert 200-jarig jubileum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>