‘De Aanslag’ van Mulisch als toneelstuk in première

Donderdagavond 27 januari 2011 is in de Stadsschouwburg Haarlem het toneelstuk ‘De Aanslag’ in première gegaan (klik hier voor de trailer). Het is de eerste keer dat er een toneelbewerking is gemaakt van de beroemde roman van Harry Mulisch uit 1982, waarvan er wereldwijd ruim 1 miljoen exemplaren zijn verkocht (in Nederland 600.000). In 1986 werd het boek verfilmd door Fons Rademakers; de film was in 1987 goed voor de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film en de Golden Globe voor de beste buitenlandse film.

 

In 2010 bewerkte Leon van der Sanden het boek voor het theater. Ursul de Geer tekende voor de regie. Victor Löw speelt de hoofdrol. De première werd bijgewoond door naaste familieleden en enkele leden van de Herenclub, de vriendenclub van de in oktober overleden schrijver. De première vond in Haarlem plaats, omdat dat de geboorteplaats van Mulisch is. ‘De Aanslag’ gaat over de nasleep tot ver in de jaren tachtig van een aanslag gepleegd door het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Het stuk toert tot eind mei langs theaters in het hele land. Speellijst: klik hier.

Lees ook:Harry Mulisch overleden
Lees ook:Harry Mulisch Festival – Harry!
Lees ook:Zaterdag begrafenis Harry Mulisch in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam krijgt Harry Mulisch Museum
Lees ook:Literair Festival Harry Mulisch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>