Amsterdam krijgt Harry Mulisch Museum

De etage waar Harry Mulisch aan de Leidsekade in Amsterdam zijn boeken schreef, wordt een museum. Het Mulisch Huis gaat als dependance van het Letterkundig Museum open in 2013. Bezoekers kunnen dan de werkkamer van de schrijver bekijken, waar sinds de dood van Mulisch alles is blijven staan zoals het stond.

 

Zijn vriendin Kitty Saal en zijn dochters Anna en Frieda Mulisch vertelden woensdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door over de plannen. Zaterdag 29 oktober onthullen zijn kinderen Anna, Frieda en Menzo (die de schrijver met Kitty Saal kreeg) de Harry Mulisch leestafel in hotel Américain, in de buurt van zijn woning. De grote tafel in het grand café, waaraan hij altijd las, krijgt zijn naam. Mulisch werd in 1927 in Haarlem geboren en overleed 30 oktober vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

Lees ook:Literair Festival Harry Mulisch
Lees ook:Harry Mulisch Festival – Harry!
Lees ook:Harry Mulisch overleden
Lees ook:Zaterdag begrafenis Harry Mulisch in Amsterdam
Lees ook:Harry Mulisch heropent Letterkundig Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>