Bloemendagen Limmen – dit jaar voor het laatst

logo[1]Zaterdag 26 tot en met woensdag 30 april vinden de jaarlijkse Bloemendagen Limmen plaats (Update 2015: de Bloemendagen zijn gebleven: klik hier). Het is voor het laatst dat het Noord-Hollandse dorp Limmen, tussen Castricum en Heiloo,  is omgetoverd in een  zee van lentebloemen. Na 62 edities houdt de stichting ermee op en meldt op haar website: ‘Door een jarenlange terugloop van deelnemers hebben we met pijn in het hart deze beslissing moeten nemen.’ Vroeger stonden er wel honderd mozaïeken in het dorp opgesteld en waren er verkeersregelaars nodig om al het verkeer aan te kunnen, omdat bezoekers van heinde en verre kwamen om de kunstwerken te bewonderen.

‘Om deze schitterende traditie niet abrupt te laten eindigen, wordt voor de laatste maal de Bloemendagen georganiseerd’, meldt de stichting. Nog eenmaal liggen er mozaïeken en werkstukken van hyacintenbloemetjes verspreid door het dorp in de tuinen van de inwoners. Zaterdag was de opening, met het traditionele Prikkersbal met prijsuitreiking voor het fraaiste werkstuk. De prikkers maakten mozaïeken door duizenden bloemetjes te ‘prikken’. Zondag is er een Oldtimer Fair in het dorpspark aan de Vuurbaak en een rondrit met oldtimers, oude motorenen tractoren door het dorp.

Lees ook:Bloemendagen Limmen
Lees ook:Bloemendagen Limmen 2017
Lees ook:Bloemendagen Limmen 2016 – springlevend!
Lees ook:Bloemendagen Limmen
Lees ook:Bloemendagen Limmen 2015 – groter dan ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>