Bloemendagen Limmen

Zaterdag 11 tot en met donderdag 16 mei 2013 wordt het Noord-Hollandse dorp Limmen, tussen Castricum en Heiloo, voor de 61ekeer omgetoverd in een  zee van lentebloemen, tijdens de Bloemendagen (2014: klik hier). Mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen liggen door het hele dorp verspreid in de tuinen van de inwoners. Door het dorp is een route aangegeven; de totale lengte is ongeveer 8 kilometer. In de avonduren zijn veel mozaïeken verlicht. Vanwege de hardnekkige lange winter werd het evenement een paar weken uitgesteld, omdat er eind april nog amper bloeiende bloemen waren om voor de werkstukken te kunnen gebruiken.

Zaterdag opent de burgemeester de dagen, ’s avonds is het Prikkersbal met prijsuitreiking voor het fraaiste werkstuk. De prikkers maakten mozaïeken door duizenden bloemetjes te ‘prikken’. Zondag (Moederdag) zijn er vanaf 12.30 uur oude voertuigen en oude ambachten in het Dorpspark aan de Vuurbaak. Om 13.00 uur begint de rondrit van het promotieteam, samen met dweilorkest  de Kinkeluters. Zij brengen hulde aan de prijswinnaars van de Zilveren Tulp, de Bronzen Hyacint en de Bronzen Narcis. In 1960 werd voor het eerst de verkiezing van de Bloemenkoningin gehouden; dat groeide uit tot de Bloemendagen, een niet meer weg te denken festijn in de regio.

Lees ook:Bloemendagen Limmen – dit jaar voor het laatst
Lees ook:Bloemendagen Limmen
Lees ook:Bloemendagen Limmen 2017
Lees ook:Bloemendagen Limmen 2016 – springlevend!
Lees ook:Bloemendagen Anna Paulowna 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>