Lichtjesroute Den Ilp, boven Amsterdam-Noord

Ieder jaar in december is het Noord-Hollandse Den Ilp omgetoverd tot sprookjesparadijs: dan worden automobilisten die door Amsterdam-Noord, Landsmeer en Den Ilp rijden, verrast door uitbundige kerstverlichting: de Lichtjesroute Den Ilp (2013: klik hier). Tussen Sinterklaas en Driekoningen hebben bewoners niet alleen hun huis met kerstlampjes versierd, maar ook hun tuin uitbundig opgetuigd met winterse beelden.

De kerstroute is uitgegroeid tot trekpleister voor dagjestoeristen. Om verkeersopstoppingen en gevaarlijke situaties te voorkomen, geldt tot en met zondag 6 januari 2013 tussen 17.00 en 23.00 uur een stopverbod aan beide kanten van het Noordeinde. In Den Ilp worden toertochten georganiseerd langs de feestelijk versierde huizen. Het dorp valt onder de gemeente Landsmeer boven Amsterdam-Noord, werd landelijk bekend door kunstenaar Anton Heyboer met zijn vijf bruiden.

Lees ook:Lichtjesroute Den Ilp 2011
Lees ook:Lichtjesroute Den Ilp 2013
Lees ook:Lichtjesroute Den Ilp
Lees ook:Prinsjesdag 2013 live meebeleven
Lees ook:Amsterdam Light Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>