Lichtjesroute Den Ilp 2013

Ieder jaar in december is het Noord-Hollandse Den Ilp omgetoverd tot een waar wintersprookje: dan worden voorbijgangers in Amsterdam-Noord, Landsmeer en Den Ilp verrast door uitbundige kerstverlichting, in Den Ilp bekend als ‘de Lichtjesroute’. Tussen Sinterklaas en Driekoningen hebben bewoners de boel niet alleen binnen versierd, maar ook voorgevels en tuin opgetuigd met kerstlichtjes, lampionnen, kerstmannen en winterse taferelen.  De route was en is geliefd bij dagjesmensen. Maar dit jaar is er weinig informatie over te vinden. Busondernemingen organiseerden altijd arrangementen, maar dit keer meldt de ene niets en de andere wel, zoals beuk.eu.

Gemeentelijke sites zijn ook nier scheutig met info. Vorig jaar werden er nog verkeersmaatregelen aangekondigd om verkeersopstoppingen en gevaarlijke situaties te voorkomen, maar dit jaar (tot nu toe) niet. Het gerucht gaat dat de lichtjesroute minder uitbundig is en dat er vorig jaar ook al een beetje de klad in zat. Gisteren ben ik er zelf maar even op uitgetrokken om alles met eigen ogen te zien. Ik weet niet of er minder dan vorig jaar oplicht in Den Ilp (toen zag ik de route pas ver na nieuwjaar, toen de boel al werd afgebroken), maar versierd en verlicht zijn de huizen, tuinen en interieurs zeker, ook in Landsmeer en hier en daar in Amsterdam-Noord. Of er toertochten door het dorp komen? Misschien weet iemand antwoord hierop? Den Ilp maakt deel uit van de gemeente Landsmeer, ligt pal naast natuurgebied het Twiske, tussen Amsterdam-Noord en Purmerend en werd landelijk bekend door kunstenaar Anton Heyboer met zijn vijf bruiden.

Een ander mysterie was de Christmas Canal Parade in Amsterdam: die gaat dit jaar niet door.

Lees ook:Lichtjesroute Den Ilp, boven Amsterdam-Noord
Lees ook:Lichtjesroute Den Ilp 2011
Lees ook:Lichtjesroute Den Ilp
Lees ook:Kerstavond in Nederland
Lees ook:Opnieuw scheur damwand Noord-Zuidlijn

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Lichtjesroute Den Ilp 2013

 1. rob

  Gisteren door Landsmeer en Den Ilp gereden.
  Als it nu De plek in Nedeland is waar atijd zo over gesproken is dat je Dit niet mag missen..
  Was 3e jaar op rij dat ik er even doorheen en gereden.
  Op zich wel huizen met leuke verlichting maar was echt voor mij het laatste jaar… wordt echt veel minder minder leuk.
  Volgens mij moet er nog zo’n plaats in NL zijn die dit doet….

    /   Reply  / 
 2. Gré Slegers

  WAT EEN AFGANG DAT DEN ILP
  8 jaar geleden voor het laatst met mijn kleinkinderen gedaan. Geweldig.
  Eergisteren met heel veel moeite twee oude mensen in mijn auto geladen en ik had gezegd dat ik een verrassing voor ze had.
  HAD IK HET MAAR NOOIT GEDAAN. WAT EEN AFGANG EN WAT EEN TELEURSTELLING.

    /   Reply  / 
 3. Pascalle

  Mijn man nam mij mee als verrassing voor de lichtjes route den ilp had er zo veel over gehoord.
  Maar wat viel het tegen.er waren wel huizen heel mooi versierd.maar zo kan ik me niet voorstellen dat er echt bustochten werden georganiseerd.
  Grt pascalle

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>