Máxima begraaft tijdcapsule

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Donderdag 28 februari begraaft prinses Máxima samen met kinderen een tijdcapsule in het nieuwe klimaatbos in Biddinghuizen. Natuurmonumenten vroeg aan kinderen uit groepen 5 tot en met 8 in het dorp om mee te helpen. In de tijdcapsule komen tekeningen en opstellen, een foto van de kinderen en de kranten van die dag. Daarna gaat de capsule dicht en wordt begraven in het bos. Dezelfde kinderen komen over 25 jaar terug om de tijdcapsule op te graven, om herinnerd te worden aan hun ideeën over natuur en klimaatverandering. Zie ook ‘De traan van Máxima‘.

Natuurmonumenten begon op 21 februari met de aanleg van het klimaatbos. In Biddinghuizen lagen zo’n 60.000 bomen en 20.000 struiken klaar om te worden verkocht én aangeplant. Op die dag ging de actie ‘Maak je Hart Groen’ van start. Het klimaatbos wordt 27 hectare groot – zo’n 50 voetbalvelden – en krijgt de vorm van een hart. Het bos moet volgens Natuurmonumenten symbool staan voor alle gezamenlijk geleverde inspanningen in de strijd tegen klimaatverandering. Zie ook: ‘Kasteel Almere‘ en ‘Nederlandse bossen zijn saai‘.

Lees ook:Nieuw stukje Nederland: de Marker Wadden
Lees ook:Marker Wadden nu al populair bij vogels als broedplek
Lees ook:Topinstituut voor klimaatverandering komt in Nederland
Lees ook:Prinses Máxima bij opening Keukenhof
Lees ook:Heel stiekem verdwijnt er alsmaar meer bos in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>