Festival Oude Muziek in Utrecht

Tot en met zondag 3 september vindt in Utrecht de 36e editie plaats van het Festival Oude Muziek. Het is het grootste festival voor oude muziek ter wereld en trekt bezoekers van over de hele wereld. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen aan de deuren van de slotkerk van Wittenberg spijkerde.

Het thema van het festival – ‘Zing, vecht, huil, bid‘ – sluit daarbij aan, maar focust zich niet alleen op het lutheranisme, maar ook op Calvijn en Engeland, waar de reformatie meer politieke getint was. Kloppend hart van het festival is TivoliVredenburg.Vaste pijler van het festival, met onder meer de Oude Muziekmarkt op vrijdag 1 september en het UITfeest op zondag 3 september. Het Fringe programma biedt korte concerten op verschillende locaties in de Domstad.

Lees ook:Festival Oude Muziek Utrecht 2015
Lees ook:Festival Oude Muziek in Utrecht
Lees ook:Festival Oude Muziek Utrecht
Lees ook:Jubileumjaar ‘Calvijn 500 jaar’
Lees ook:Koningin opent expositie Calvijn in Dordrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>