Koningin opent expositie Calvijn in Dordrecht

De koningin is donderdag 7 mei 2009 aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Calvijn & Wij in de Grote Kerk in Dordrecht. Het is de eerste overzichtstentoonstelling in Nederland over Johannes Calvijn (1509-1564) en over het calvinisme als cultuurverschijnsel. De expositie is te zien tot en met 31 oktober en belicht zijn leven, zijn tijd en zijn betekenis voor het protestantisme in ons land. Dit jaar is het vijfhonderd jaar geleden dat Calvijn werd geboren. Dordrecht vormt het middelpunt van de Calvijnherdenking in Nederland.  

 

De dag erop opent in het Dordrecht Museum een tweede tentoonstelling: Calvijn door de jaren heen. Van vrijdag 8 mei tot en met 12 november laat de expositie met schilderijen, prenten, boeken en penningen zien hoe Calvijn door de eeuwen heen in beeld werd gebracht. Hiervoor is geput uit de eigen collectie van het museum en uit de Atlas van Gijn, een van de drie belangrijkste historisch/topografische prentenverzamelingen van Nederland, samengesteld door de 19e-eeuwse Dordtse verzamelaar Simon van Gijn.

Lees ook:Jubileumjaar ‘Calvijn 500 jaar’
Lees ook:Persmuseum: 100 jaar Simon Carmiggelt
Lees ook:Koningin opent expositie Malevich in Stedelijk Museum Amsterdam
Lees ook:A’dam Man & Mode in Amsterdams Historisch Museum
Lees ook:Koningin opent tentoonstelling in honderdjarig Frans Hals Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>