Opnieuw meer mensen naar de film in 2016

Vorig jaar was een topjaar voor de Nederlandse bioscopen en filmtheaters, met ruim 34 miljoen bezoekers, een stijging van 3,7 procent ten opzichte van 2015. De totale omzet uit kaartverkoop steeg met 4,3 procent naar ruim 287 miljoen euro. Deze cijfers werden dinsdag bekendgemaakt bij de nieuwjaarsreceptie van Filmdistributeurs Nederland (FDN) en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) in Pathé Tuschinski, Amsterdam (bron: persbericht).
De best bezochte films van 2016 waren Bridget Jones’s Baby, Finding Dory en HuisdiergeheimenSoof 2 was de best bezochte Nederlandse film (trailer: klik hier). Het aandeel Nederlandse films zakte van 19% in 2015 naar 12 % afgelopen jaar.  Gerben Kuipers, directeur van Cinemec, kreeg de Jan Nijland Zilveren Roos, de jaarlijkse prijs voor een persoon of instantie die van grote betekenis is voor de Nederlandse bioscoopwereld. De aanmoedigingsprijs, het Jan Nijland Zilveren Roosje was voor Jan de Vries en  Frank Groot, de directeuren van KINO Rotterdam.

Lees ook:Jan Nijland Zilveren Roos voor Lauge Nielsen
Lees ook:Nederlands bioscoopbezoek in 2014 gelijk aan 2013
Lees ook:Groei bioscoopbezoek in 2015 bewijst kracht bioscoopbeleving
Lees ook:Bioscoopbezoek blijft groeien
Lees ook:Bioscopen hebben in 2012 redelijk gedraaid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>