TEFAF 2016 in MECC Maastricht

Vrijdag 11 tot en met zondag 20 maart is de MECC in Maastricht het domein van de 29e editie van de TEFAF, The European Fine Art Fair (2017: klik hier). Vorig jaar trok de beurs zo’n 75.000 bezoekers uit 65 landen. Het is de grootste kunst- en antiekbeurs ter wereld, beroemd om uiteenlopende en vaak kostbare werken uit alle periodes uit de kunstgeschiedenis, van hoge kwaliteit, van 275 van de meest toonaangevende kunsthandelaren ter wereld. Ieder jaar trekt een leger aan keuringsexperts voor aanvang van de TEFAF over de beursvloer om de echtheid van ieder object te onderzoeken.

 

Dat gebeurt ‘elders op geen enkele grote kunstbeurs’, zei Henk van Os woensdag in Nieuwsuur: de reputatie van de TEFAF is hier mede aan te danken. Op een kunstbeurs in Londen zag hij ooit – tot zijn grote genoegen – onder een schilderij een bordje met de tekst: ‘goedgekeurd op de TEFAF’. Dit jaar staat de kunstwereld op zijn kop door de ontdekking van ‘De Reuk‘, een vroeg werkje van Rembrandt, die op een achterafveiling in New Jersey te koop werd aangeboden en op de TEFAF te zien is. Een van de oudste objecten dit jaar is een Egyptische kan uit circa 2500-3300 vC, gemaakt van klei in het oude Egypte. Een van de duurste objecten is een manuscript met dertig tekeningen van de Gebroeders Van Limburg uit circa 1407, die voor tientallen miljoenen euro’s te koop wordt aangeboden. De schilderijen zijn de topstukken op de beurs, onder meer van Picasso, Matisse en Miró. De kunstbeurs komt voort uit Antiquairs Internationals uit Valkenburg (vandaar de valk in het logo) en de Pictura Fine Art Fair, die in 1988 met elkaar fuseerden.

Lees ook:TEFAF: kunst -en antiekbeurs Maastricht
Lees ook:TEFAF Maastricht – tot en met zondag 19 maart
Lees ook:TEFAF 2011 in MECC Maastricht
Lees ook:Kunst -en antiekbeurs TEFAF 2009 Maastricht
Lees ook:TEFAF 2012 Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>