Kunst -en antiekbeurs TEFAF 2009 Maastricht

Van vrijdag 13 en zondag 22 maart 2009 vindt in de MECC in Maastricht de TEFAF plaats: The European Fine Art Fair, ook bekend als de Maastricht Fair (editie 2013: klik hier). Het is de belangrijkste kunst -en antiekbeurs ter wereld, met dit jaar een recordaantal deelnemers: 239 internationale prestigieuze kunst -en antiek-handelaren. De TEFAF is door zijn brede opzet minder gevoelig voor de effecten van de kredietcrisis dan beurzen voor moderne kunst; toch wordt dit jaar minder omzet verwacht. De beurs staat garant voor kwaliteit en authenticiteit. Ieder object is van tevoren gekeurd door een van de 24 gespecialiseerde onderzoekcomités met circa 150 internationaal bekend staande experts. TEFAF was de eerste die zo’n rigoureuze procedure introduceerde. Werken die niet aan de hoge eisen voldoen, worden van de beurs verwijderd.

 

TEFAF voerde in 2000 ook als eerste het Art Loss Register in, de grootste databank ter wereld van gestolen kunst. Gestolen objecten worden onmiddellijk weggehaald. De beurs heeft er een nieuwe sessie bij: design. Tien deelnemers tonen vooral vintage design van 1900 tot 1980. De TEFAF draagt het logo van ‘Antiquairs International’ uit Valkenburg (een valk) met een palet en penselen van ‘Pictura Fine Art Fair’. Deze twee internationale beurzen fuseerden in 1988 tot TEFAF, die sindsdien ieder jaar in Maastricht plaatsvindt. De beurs is alle dagen open van 11.00 tot 19.00 uur, woensdag 18 maart tot 18.00 uur.

Lees ook:TEFAF 2012 Maastricht
Lees ook:TEFAF 2011 in MECC Maastricht
Lees ook:TEFAF Maastricht 2013
Lees ook:TEFAF: kunst -en antiekbeurs Maastricht
Lees ook:TEFAF 2010 in MECC Maastricht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kunst -en antiekbeurs TEFAF 2009 Maastricht

  1. Pingback: Affordable Art Fair – kunst voor de kleine beurs | Eropuit

  2. Pingback: Kunstbeurs PAN 2009 in de RAI | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>